sábado, 5 de enero de 2008

Catalunya Nord no! Mallorca Continental sí!



Ja n'estic cansat de sentir i lletgir "Catalunya Nord" per tot on vaig, sobre tot quand aquests territoris són francesos actualment i han format part des Regne de Mallorca antigament. Sí, Regne de Mallorca, botxarros, que sou uns incults i mentiders tergiversadors de sa història.

Anit vaig haver d'anar a un funeral a Consell i de camí cap a la iglésia, un des carrers abans d'arribar-hi, me trop amb un cartell que podeu voure més adalt: Consell està agermanat amb un municipi situat al Rosselló, actual França, i, per si es polítics se creuen que som beneits, mos posen entre parèntesi "Catalunya Nord". Què ès Catalunya Nord? Urgell? Olot? Figueres? Aquestes localidats són al Nord de Catalunya, no? Idò no, resulta que no, àquí vos deix un enllaç a allò que diuen Catalunya Nord. Lletgiu-lo, ès per riure o per plorar depenguent de com vos hagueu aixecat avui.

I per què, posats a fer colonialisme i imperialisme, com fan es catalanistes, no li deim "Mallorca Continental"? No seria cap doi! Recordarem per tothom qui era en Jaume II de Mallorca: Jaime II de Mallorca (Montpellier, 1243 - † Mallorca, 1311) fue el segundo hijo de Jaime I el Conquistador y de Violante de Hungría y reinó entre 1276 y 1311 con los títulos de rey de Mallorca, conde del Rosellón y de la Cerdaña y señor de Montpellier.
Sus dominios comprendían el Reino de Mallorca (Mallorca, Ibiza y Formentera), los condados de Rosellón y Cerdaña, el señorío de Montpellier, la baronía de Omeladès y el vizcondado de Carladès. Menorca, aún ocupada por los musulmanes, le rendía vasallaje.
http://es.wikipedia.org/wiki/Jaime_II_de_Mallorca


I no vull dir que sa Wikipedia sia sa millor enciclopèdia, però vos he posat un des molts exemples que hi han perquè sapigueu que sa Catalunya Nord, posats a fer imperialisme i colonialisme, no ès Catalunya Nord, sinó "Mallorca Continental". I si no me creis, mirau es mapes des Regne de Mallorca, per exemple aquest.


Ja ho sabeu: CATALUNYA NORD NO! MALLORCA CONTINENTAL SI!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Prest li farem arribar documents gràfics sorprenents d'expedició acadèmica al Comtat de Foig, Amberes i altres indrets, tot això relacionat amb un estudi sobre sa nostra monarquía en es qual col·laboren catedràtics d'Història, filòlegs i associats de nostra Societat. Enhorabona per sa seva dignissima pàgina.

Òscar dijo...

et fartes molt de llegir "Catalunya nord" però hem de recordar que en Jaume I, aquest grandíssim home que va fotre els putos moros lluny de ses illes ^^ era de la Catalunya nord. no sé perquè et fem tanta ràbia Catalunya i els catalans, per mi mallorquins (balears en general) i valencians sou germans meus. Tot i que valència sigui el pati d'estiu de madrid. si a catalunya posès per tot arreu "Mallorca nord", a mi no em molestaria pas, al contrari. On possi valencia,balear o català, per a mi es el mateix. sense donar la volta a res.