domingo, 2 de marzo de 2008

Clar i català: no formam part des "Països Catalans"


Com diuen es catalans: "Clar i català!". Segons s'Enciclopèdia Catalana, ses Balears no formam part des "Països Catalans". Se nota que sa feina que feim es gonelles i ets anticatalanistes comença a tenir qualque profit.


"els Països Catalans
Conjunt de territoris de llengua i cultura catalanes situats a la riba occidental de la Mediterrània. La major part dels territoris són enclavats dins de l’estat espanyol (Catalunya, País Valencià i Franja de Ponent) i una petita part és dins de l’estat francès (Catalunya del Nord). També en formen part un petit estat independent (Andorra) i una ciutat de l’illa de Sardenya (l’Alguer). "

I més abaix: "a partir del decenni de 1960, quan se’n va excloure l’Alguer, pel seu aïllament en el país sard, i es creà el concepte de Països Catalans, com a realitat geohistòrica més compacta, en què s’incloïen les terres de parla occitana de la Catalunya pirinenca, Andorra, la Franja aragonesa i les terres de parla castellanoaragonesa del País Valencià."

Resumint: ses Balears no hi apareixen, per tant, no som part des "Països Catalans", per molt que a altres capítols de sa mateixa enciclopèdia sí que mos hi fiquin, si a sa definició no hi sortim, no hi florim res de res.

Clar i català! Ses Balears, de moment, estam fora de perill. Emperò, hem d'estar alerta.

1 comentario:

Anónimo dijo...

No os ponen de forma particular porque para ellos ya formais parte de Catalunya. Sorry.