domingo, 25 de octubre de 2009

Pregau tots per s'ànima de Jaume III

Estimats baleàrics, estimats gonelles, estimats amants de Mallorca, avui ès un dia perquès estiguem tots units, perquè preguem tots, perquè recordem sa memòria de nostro Rei Jaume III, assassinat vilment per ses forces d'ocupació aragoneses, per un familiar (llunyà, emperò familiar ja que venen d'una mateix arbre) traidor, vil, dolent, recordat com un Rei dolent, venjatiu i injust (en Pere IV d'Aragó, conegut a Mallorca com Pere (I) l'Usurpador), a sa Batalla de Lluchmajor de 25/10/1349, quand nostro Rei Jaume III intentava recuperar ses seves possessions.
Recordarem que en Jaume III va haver de vendre possessions seves (Montpellier) per poder recuperar ses illes, imaginau-vos com mos estimava nostro gran Rei, que mos podria haver abandonat completament i viure tranquil an es Sud de França, però no, va vendre possessions continentals per recuperar-mos.
També aprofitarem per perdonar a tots aquells mallorquins (i no mallorquins) que traicionaren an es seu Rei Jaume III per ambicions polítques i dineràries, que se varen voure cegats pes regals, ofrenes i pactes que els-e va oferir en Pere IV d'Aragó a sa seva època. Vos perdonam. Avui ès un dia per estar units.
TUI MEMORES TUI


Per sa memòria des nostro Jaume III "El Temerari", VISCA ES REGNE DE MALLORCA!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Esta convocatoria le honra a vd y a los demás convocantes. No hay que olvidar a nuestros antiguos. Me alegro del exito del evento.
Ánimo y siga adelante con sus denuncias. Somos muchos los que le seguimos.