domingo, 8 de agosto de 2010

Nou atac anexionista des de sa metròpoli imperial

I després diuen que es mallorquins, o baleàrics en general, som uns exagerats. Després de s'aprovació de ses famoses "vegueries" catalanes, una web, suposadament catalana (es domicilia de s'empresa creadora de sa web ès a Barcelona), publica sa nova divisió territorial de Catalunya en ses 7 vegueries, enlloc de ses 4 províncies que coneixíem des de sempre. M'ès ben igual sa divisió territorial catalana, per jo com si se'n van a porgar fum tots o se divideixen en 39 vegueries, m'importa ben poc, ni 4 províncies ni 7 vegueries ni 45, me'n fot.
I com que tot això necessita pùblicitat "a tope", tenim sa web de vegueries.com on publiquen aquest mapa: http://www.vegueries.com/geografia/mapavegueriesCAT.asp  I què surt dins es mapa? Sa Franja de Ponent (que pertany a Aragó, no a Catalunya), Andorra (país independent de Catalunya, per molt que es Bisbe d'Urgell sia ara un des caps d'estat), sa Catalunya Nord (també coneguda com a "Mallorca Continental", actualment pertany a França) i.... ses Illes Balears!!!! Illes Balears, batetjades con "les Illes", terme típicament despectiu català cap a noltros, com si fóssem cussets que necessiten protecció o com si fóssem uns illots perduts de tercera categoria.
No entraré a comentar ses altres regions o territoris, però si que ses Illes Balears estiguen incloses dins es mapa, com si no res, com si mos fessen un favor incloent-mos dins es mapa de ses vegueries, com si no fóssem importants perquè haguem de formar part de ses vegueries i així esser coneguts. Veig que València no l'han inclosa, supòs que, de moment, no s'atreveixen amb ells. Sa web posa, a més, "Descobreix Catalunya", adalt a l'esquerra, o sia, sa Gran Catalunya que deien es nacionalistes d'inici de finals des S. XIX.
I es nostros polítics? Qualcún ha dit res? Qualcún ha obert sa boca? O ès que estan de vacacions i no poden dir res? De n'Antich i "bloqueros" no n'esper res, perquè comparteixen ideologia amb so tripartit català i fan feina per ells (n'Antich ès un ex-pesemero i es PSM tenia com a lema "15 anys de feina per Catalunya"), però, i es PP? Ha sortit qualcú des PP per dir res? En Rotger? En Bauzà? En Delgado? Res, ningú!
Això ès una mostra més de que s'atac des de sa metròpoli imperial no atura i segueix amb pas ferme. Es feixisme anexionista segueix fent feina i no atura. Mirau que n'hem hagut de patir d'atacs traïdors des de sa metròpoli imperial. Ja amb sa croada pisana-cristiana des segle XII on es comte de Barcelona s'hi va "afegir" en es darrer moment traïnt es musulmans mallorquins amb sos que tenien relacions comercials pacífiques i havien suscrit tractats de pau, passant per ses guerres dins sa pròpia Corona d'Aragó on noltros romanguérem vora el rei i es catalans se "sublevaren" (ho pos entre cometes), des d'atacs a Menorca on mos haguérem de juntar amb sos germans valencians per defensar-mos des traicioners atacs catalans o s'interés des comerciants catalans en liquidar es Regne de Mallorca. Mirau que n'hem hagut de patir.
I ara, això, segueixen igual; a més a més, han aconseguit tenir una "quintacolumna" catalanista dins ses Balears, amb polítics de sa talla d'en Biel Barceló, Joan Lladó, Nanda Ramón, etc, que no tenen cap por de fotografiar-se amb cartells des països catalans, de manifestar-se cada 31-D amb cartells anexionistes o de, simplement, proclamar estats "plurinacionals" o crear plataformes "pel dret a decidir" o normalitzar en català noms de carrers mallorquins. Jo decidesc que, si tan els agrada sa metròpoli imperial, que se n'hi vagin a viure. Ja, ara mateix.

Mirau, a més, si són beneits i que no s'enteren de res, que han posat, dins es municipi de Son Servera, sa foto de Sa Torre de Canyamel, qujand aquesta vos ben assegur que no pertany an es municipi de Son Servera!! (i no diré quin ès, que s'esforcin a sebre-ho ells mateixos).

Així mos va, i ningú fa res de res, mos tenim merescut tot lo que mos passi, tanmateix...


Mapa de ses vegueries catalanes extret des diari "catalunya oberta". Aquests no se banyen i només publiquen es mapa de Catalunya.

Mapa de "comarques" de Mallorca que pulica sa web de vegueries.com a http://www.vegueries.com/asp/comarcaverCAT.asp?NC=Mallorca M'agradaria sebre des de quand Mallorca ha tengut una divisió comarcal, o com a mínim, quand, a s'època actual, hem tengut divisió comarcal. Crec que, sense por a anar errat, no la tenim ni l'hem tenguda mai. Ses comarques mai han existit. Si que tenim mancomunitats (del Nord, del raiguer, etc) que són agrupacions de municipis històricament d'una "regió", emperò mai mai mai comarques.


Foto de sa Torre de Canyamel que posa sa web a http://www.vegueries.com/asp/puebloverCAT.asp?ID=3115 Brutal, incompetència absoluta, incultura típica de metròpolis imperials que no saben res de ses colònies d'ultramar. Aquesta torre vos ben assegur que no pertany an es municipi de Son Servera per res en el món. No vos diré a quin per si hi ha "moros a sa costa".

Seguirem amb aquest tema, ja què he mantengut contacte amb so webmaster i un grup de valents de facebook li hem enviat e-mails. Publicaré un resum d'ací a poc.
 

3 comentarios:

dhey40 dijo...

Seran H.....de la gran .......

Sr. Administrador, disculpe este ataque de rabia incontrolable.

Donde se debe de denunciar esto?

Quue podemos hacer?

Anónimo dijo...

Per què no comences queixanta a wikipedia???
http://es.wikipedia.org/wiki/Comarcas_de_Mallorca

Mateo Cañellas Taberner dijo...

Da-los cebes Tomas. Ben dit. Aviat serem s'octava vegueria o vagaria. Aixi mos va amb tanta vagaria de no lluitar i defensar sa nostra secular identitat. I des politics balears no esperis res. Ni tan sols en Delgado. Ja no esta en campanya.