domingo, 13 de diciembre de 2009

Es PSM mostrant es llautó, com sempre


Si quand mos hem queixat molts de pics, no només en aquest blog, sinó també quand estava amb en Mariano Bendito a Radiomania, pes fet que ací mai hem tengut un vertader, autèntic i lleial partit nacionalista, ès que ès ben ver. Es PSM ha mostrat es llautó ja molts de pics, però lo d'ara ja roça es ridícul i ès una demostració de gent que, realment, no tenen res a fer en tot lo dia que tenir "ocurrències genials".


(a sa foto, es salvadors de sa pàtria baleàrica)


Notícia a "El Mundo": http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/12/baleares/1260636374.html "Constituyen la plataforma a favor de las consultas populares en Baleares".
Molt bé, tot això pot estar molt bé, tot lo que sia millorar sa democràcia i convertir-la en una participació més directa des ciutadans pot estar molt bé si se regula de forma correcta. Sa notícia diu que "a partir de ahora la plataforma elaborará un plan de trabajo y se plantearán las iniciativas "prioritarias", para las que aún no hay fecha y entre las que se encuentran instar al Govern a que elabore un Proyecto de Ley que regule las consultas."

Ara bé, si lletgim una mica més sa notícia ès on vourem com es PSM pixa fora de test i a on mostra es llautó: "se abrirá un proceso de diálogo y colaboración con cargos electos municipales de los distintos territorios de los Països Catalans; respaldará las iniciativas que constituyan "un avance en el ejercicio del derecho a decidir"". Si ès que ja mos coneixem tots!! Pes PSM, una de ses iniciatives prioritàries són es "Països Catalans"!! No sa crisi turística que mos vé, no sa crisi de sa construcció, no sa falta de carreteres ni cinturons ni accessos a Palma, no sa crisi de feina en forma d'atur galopant, no no no, res d'aquestes beneitures insignificants... es dret a decidir (a decidir què, me deman jo), on se farà una plataforma de feina (triada per quí, com se compondrà, quí la compondrà, etc ja que no hi ha portavous ni des PP ni des PSOE, es 2 partir majoritaris a Balears), per triar ses iniciatives prioritàries (com si en una enquesta des CIS no se pogués sebre o demanant directament a amics i familiars o estant en es carrer en contacte amb sa gent que ès lo que hauria de fer un polític), i, ATENCIÓ! lo més important de tot, dialogar i col.laborar amb altres càrrecs electes des "Països Catalans". Quina cara més dura que tenen. Per això serveixen. Volen ficar com sia es referèndums d'autodeterminació que se fan ara a Catalunya (referèndums absolutament inútils perquè no tenen cap validesa ni efecte legal) a Balears, però per ficar-mos dins es "Països Catalans". No ja cercar autodeterminació pròpia, per noltros, no, què va, es baleàrics som massa estúpids per sebre-mos fer valer per noltros mateixos, hem d'anar de mà des catalans, des nostros "pares" o "germans majors" que mos defensaran sempre i no mos voldran cap mal (noti's es tò irònic, per favor).

No me creis? Idò acabau de lletgir sa notícia: "El documento indica que "los pueblos de Mallorca, Menorca, Ibiza y Formentera, como nacionalidad histórica integrante de la cultura catalana..." i ací he acabat de lletgir per culpa de sa diarrea i es vòmits que m'han vengut de cop i sense trobar-me malament abans. Es PSM se pensa que som un bocinet de Catalunya, com sempre han pensat i mai deixaran de pensar. Mos tracten, en sèrio, de nins petits que hem d'anar de sa mà de qualcú. Segons ells, mos hem de separar d'Espanya però per formar part de Catalunya!! Separar-mos per, després, tornar-mos a integrar! On s'ha vist això?

A més, quina cultura catalana? Es pagesos de Balears són de cultura catalana? Ses possessions mallorquines són de fisonomia catalana? I sa forma de conreu? Per què es sistemes de cultiu àrabs si que se troben encara avui en dia a Mallorca i no a Catalunya? I es noms de pobles? I sa forma de xerrar? I sa botifarra amb faves, ès catalana o mallorquina? I es frit de Pasqua o sa mona de Pasqua, quina ès més nostra i quina se fa més a Catalunya? I ses sardanes o es ball "de bot"? I es tir amb fona? I es "tanmateix" o es "menfotisme", són característiques més nostres o de Catalunya? I sa gastronomia? I m'atur que es "totxo" seria infumable.

Mon pare me va donar una lliçó gratuïta fa molts d'anys: "on no n'hi ha, no en cerquis". Així que, on no hi ha lo que se suposa que hi ha d'haver, millor no esperar-ne més. I què esperau voltros de sa classe, no, classe no, casta política que tenim? No sé si mos ho mereixem o no, emperò fan ganes d'enviar-los a tots a porgar fum!

Però, clar, ès que m'empreny perquè vull, si ès que m'ho hauria d'haver imaginat: en Biel Barceló, secretari des PSM i portavou des Bloc per Mallorca, partit que ni arriba a representar ni un 10% de s'electorat, dins es seu blog, recolzant sa Diada catalanista de 31/12/2008: http://bielbarcelo.balearweb.net/post/62800 demostrant que es PSM no vol autodeterminació per Balears més que per entrar dins ets inexistents "Països Catalans".
I sí, dic inexistents, mirau si no me creis un mapamundi polític d'Europa publicat per s'ONU: http://www.un.org/Depts/Cartographic/map/profile/ece.pdf i voureu com no surten, no existeixen.

Poques vergonyes!

Imprimir

3 comentarios:

dhey40 dijo...

Ciertamente tens tota sa rao, pero que nen de fer, aqui nuestros pilíticos de turno, ya sean de un color u otro, se decantan por donde mas sopla el viento,y estos INÚTILES ya no saben que hacer para dar la nota, supongo que el paro, las personas sin techo, la escolarización, la culturización de la población, el humanismo, civismo etc.. ya esta todo hecho, y ahora a meternos en unos paisses de alicia, unos paises que solo existen en las mentes de los naZionalistas, una terminación .cat que no se muy bien porque se les ha permitido, supongo en pro de la democratización y para que estos naZionalistas pancatalanistas no sigan insultando a españa y a lo españoles, porque, supongo que estos señores/as sabran que el primero eslogan de los naZionalistas pancatalnistas es insultar a españa y a los españoles, pero como ha dicho el presidente del gobierno, (aunque no se muy bien que gobierna), la consulta que se hace hoy en cataluña NO VA A SERVIR PARA NADA, Y LO MEJOR, ES QUE ESE SEÑOR, POR LLAMARLE ALGO, SI ESE QUE DA LA MANO A LOS PROETARRAS, SI ESE QUE SE LLAMA CAROD(DE CAROTA), SI ESE SER INSULSO RENEGADO DE LA DEMOCRACIA Y LA MONARQUIA, A LA QUE TANTO DEBEMOS TODOS LOS ESPAÑOLES, TAMBIÉN A DICHO QUE NO VA A SERVIR DE NADA, SOLO PARA SUBIR LA MORAL, entonces si no sirve de nada, porque ese coste? en tiempos de crisis, porque ese maluso de los fondos públicos? porque supongo, no, mejor , estoy seguro, no los habrá pagado este impresentable?. Lo dicho señores, en mallorca ya tenemos mucha experiencia de estos renegados procatalanistas, tenemos experiencia de seres como estos que nunca se han enorgullecido de ser malloquines, o mejor, de las islas Baleares...

Anónimo dijo...

Els mapamundis representen la superfície de la Terra. No hi ha cap "mapamundi polític d'Europa". No pot existir.

dhey40 dijo...

Ahora me gustaría saber, lo que opinan estos lumbreras despues del varapalo que dió la población catalana a los naZionalistas catalanes, me gustaría saber si no les valdría más poner todos sus esfuerzos en divulgar la cultura , historia y lengua Balear, que ir manifestándose que son catalanes y que quieren pertenecer a cataluña, es decir, cataluña nos ha visto siempre como sus illes y ahora estos iluminados, reniegan de su tierra, tierra con una historia a la que tendrían que querer, y defender, pero no, estos renegados solo quieren a cataluña, pues para ellos, iros de Baleares,id a defender a cataluña, fora de sa meua terra..... ,